Web Analytics Made Easy - Statcounter


نوربخش داداشی اظهار داشت  که تغییر اقلیم باعث شده بارش‌ها در استان گلستان نقطه‌ای، منطقه‌ای و شدید باشد که برای جلوگیری از عواقب و خسارت‌های ناشی از این بارش‌های سیل آسا، باید از پیش بینی دقیق با بهره مندی از تجهیزات مدرن و روزآمد استفاده کرد. وی افزود: رادار امیرآباد در مازندران غرب گلستان را هم پوشش می‌دهد، اما به دلیل نقاط کور توان پیش بینی دقیق بارش‌های شرق استان از جمله در محدوده جنگل گلستان را ندارد که از قضا این منطقه مستعد بارش‌های رگباری و سیل آسا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان داشت: اگر مشابه این رادار در گلستان نصب شود به دلیل کیفیت و کارآیی بالا می‌تواند بخشی از استان‌های همجوار را هم پوشش دهد که در آن صورت و به کمک پیش بینی دقیق، رصد و پوشش نقطه‌ای می‌توان آثار مخرب سیل را کاهش داد.

** توان صد درصدی مدیریت و کنترل سیل توسط آب منطقه‌ای گلستان

مدیرکل هواشناسی گلستان با تاکید بر اینکه شرکت آب منطقه‌ای می‌توانست سیل اخیر گلستان را تا حد صد درصد مدیریت کند، گفت: هواشناسی برای صدور پیش بینی‌ها، اطلاعیه‌ها و اخطاریه‌ها به اطلاعات کامل سد‌ها احتیاج دارد، اما کسب این نیاز‌های آماری توسط هواشناسی نیازمند برقراری تماس‌های تلفنی فراوان و پیگیری‌های مکرر از آب منطقه‌ای است.
وی یادآور شد: در زمان صدور اولیه اطلاعیه پیش از بارش‌های شدید منجر به سیل و مقارن ۲۳ اسفند ۹۷ میزان حجم آب سد‌های گلستان ۹۰ درصد اعلام و تاکید شد که دریچه سد‌ها باز است در صورتی که شواهد نشان می‌دهد ۲۸ اسفند یعنی ۵ روز بعد از هشدار اول هواشناسی دریچه‌ها بطور ناقص باز شد.
مدیرکل هواشناسی گلستان افزود: در اولین روز آغاز این بارش‌های شدید از آب منطقه‌ای خواستیم دریچه سد‌ها را باز کنند تا حجم زیاد بارش‌ها زمینه ساز بروز مشکل برای گلستان نشود، اما این کار انجام نشد.
داداشی همچنین از دعوت نشدن کارشناسان هواشناسی در طرح‌های پژوهشی آب گلستان گلایه کرد.


وی اضافه کرد: سامانه مدل هیدرولوژیکی هشدار سیل برای شرکت آب منطقه‌ای گلستان نصب شده، اما نقش هواشناسی استان در فرایند هشدار سیل اندک و نیازمند توجه بیشتر برای کاهش خسارت‌های ناشی از این رخداد طبیعی است.

مدیرکل هواشناسی گلستان اظهار امیدواری کرد که بروز سیل اخیر باعث توجه بیشتر به این حادثه طبیعی در استان سیل خیز گلستان و تلاش برای کاهش خسارت و آسیب‌های آن در صورت بروز اتفاقات مشابه شود.
داداشی به تلاش هواشناسی برای آگاه سازی مسؤولان گلستان از بروز سیل اخیر اشاره کرد و گفت: با تحلیل نقشه‌های پیش یابی، از حجم فراوان بارش‌ها مطلع بودیم و می‌دانستیم برای هر گونه اقدام پیش گیرانه فقط ۳۰ ساعت زمان در اختیار است.

در اولین روز آغاز این بارش‌های شدید از آب منطقه‌ای خواستیم دریچه سد‌ها را باز کنند تا حجم زیاد بارش‌ها زمینه ساز بروز مشکل برای گلستان نشود، اما این کار انجام نشد. داده‌های آماری بارندگی شدید در گلستان که باعث وقوع سیل مخرب در این استان شد‌
وی بیان کرد: با توجه به نمناکی و رطوبتی بودن استان گلستان و امکان جمع شدن آب با بارش‌های سنگین، همچنین خشک بودن اراضی در آق قلا و گمیشان و حجم فراوان آب ذخیره شده پشت سدها، احتمال سرریز سد‌ها و آبگرفتگی زیاد مناطق واقع شده در مسیر رود‌های بزرگ استان دور از ذهن نبود.
وی ادامه داد: در ۲۷ اسفند ۹۷ که حجم بارندگی در گلستان به ۲۰ میلیمتر رسیده بود، مدیر کل آب منطقه‌ای استان اعلام کرد به علت قطع برق، باز شدن دریچه‌ها دچار مشکل شده و این در حالی بود که آب منطقه‌ای ۳ روز قبل از آن خبر از باز کردن دریچه‌ها داده بود.
مدیرکل هواشناسی گلستان گفت که تحلیل این حرف‌ها نشان می‌دهد شرکت آب منطقه‌ای استان بر خلاف ادعای اول، دریچه سد‌ها را پس از افزایش حجم باران باز کرده بود.
گفتنی است استان گلستان با مساحتی افزون بر ۲۰ هزار کلیومتر مربع و ۱۴ شهرستان دارای ۷۸ ایستگاه باران سنجی، ۲۱ ایستگاه اقلیم شناسی و ۱۰ ایستگاه سینوپتیک است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پیش بینی سیل هواشناسی نصب رادار کمبود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۲۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار نارنجی در سمنان/ احتمال سیلاب نقطه‌ای در منطقه

مدیرکل هواشناسی سمنان با اعلام هشدار نارنجی برای این استان گفت: احتمال جاری شدن رواناب و سیلاب نقطه‌ای در سمنان وجود دارد. - اخبار استانها -

ایرج مصطفوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: براساس تصاویر ماهواره‌ای و نقشه‌های پیش‌یابی، شدت بارش‌ها در نواحی جنوبی و شرقی استان سمنان بیشتر است.

وی با بیان اینکه وزش باد شدید به‌ویژه در نواحی جنوبی، غربی و مرکزی پیش‌بینی شده است، گفت: در این مدت دمای هوا بین 3 تا 5 درجه کاهش دارد.

مدیرکل هواشناسی استان سمنان افزود: با توجه به رگباری شدن بارش‌ها احتمال جاری شدن سیلاب و رواناب به‌ویژه در مناطق جنوبی استان سمنان وجود دارد.

از حاشیه رودخانه‌ها دوری کنید!!

مصطفوی گفت: براساس بررسی آخرین نقشه‌های پیش‌بینی هواشناسی و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای و مدل‌های پیش‌بینی سامانه بارشی فعالیت این سامانه از روز پنج‌شنبه تا اواخر وقت شنبه در این استان ادامه دارد.

وی با اشاره به برخی مخاطرات این سامانه بارشی گفت: بارش‌های باران، رگبار، رعد و برق و احتمال تگرگ در غالب نقاط سمنان، مه‌آلودگی و کاهش دید به ویژه در مناطق کوهستانی، وزش باد شدید در برخی نقاط با گرد و خاک به ویژه در ساعات بعدازظهر و شب از جمله پیش‌بینی‌های هواشناسی سمنان برای استان سمنان است.

مدیرکل هواشناسی استان سمنان گفت: احتمال مه آلودگی، یخبندان و کاهش دید و اختلال تردد نیز در این مدت وجود دارد.

مصطفوی خودداری از تردد و اتراق در حاشیه رودخانه‌ها، لایروبی شبکه آبراه‌ها، خودداری از تردد و توقف خودرو زیر درختان خشک، ساختمان‌ها و سازه‌های در حال ساخت، توجه به استحکام تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها مهمترین توصیه‌های مدیر کل هواشناسی استان سمنان بود.

وی افزود: پاک‌سازی دهانه پل‌ها، عدم صعود به ارتفاعات و نواحی کوهستانی، اجتناب از اسکان چادر‌های مسافرتی در بستر و اطراف مسیل‌ها و احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها و عدم چرای دام در نواحی مرتفع و نیز خودداری از قرار گرفتن و پارک خودرو زیر ساختمان‌های در حال ساخت و سازه‌های نا ایمن و مراقبت از گلخانه‌ها از دیگر توصیه‌های مدیر کل هواشناسی استان سمنان بود.

انتهای پیام/361/.

دیگر خبرها

  • هواشناسی ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ورود سامانه بارشی جدید به ایران / هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان
  • روند افزایش دمای هوا در خراسان رضوی تا چهارشنبه ادامه دارد
  • صدور هشدار نارنجی در سمنان/ احتمال سیلاب نقطه‌ای در منطقه
  • هشدار زرد هواشناسی برای لرستان/ بارش رگباری در راه است
  • هوای مازندران از فردا گرم می‌شو‌د
  • پیش بینی بارش‌های رگباری در چهارمحال و بختیاری
  • پیش بینی ورزش باد و بارش رگبار در چهارمحال و بختیاری
  • شهردار: بارش‌های دزفول ۳ برابر بیشتر از پیش بینی هواشناسی بود
  • پیش بینی بارش‌های پراکنده در لرستان
  • تداوم بارش‌ها در جنوب غرب خوزستان