Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@16:13:17 GMT

سیستان و بلوچستان نیازمند رادار هواشناسی است

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۳۳۲۷۱

سیستان و بلوچستان نیازمند رادار هواشناسی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان، مدیران خبرگزاری‌های مهر و تسنیم در سیستان و بلوچستان با مدیرکل هواشناسی استان دیدار و گفت‌وگو کردند و پس از این دیدار ضمن بازدید از واحدهای مختلف اداره‌کل هواشناسی با نحوه عملکرد آنها آشنا شدند.

محسن حیدری مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان در این دیدار اظهار داشت: ثبت و دسترسی به نیم قرن داده اقلیمی در سیستان و بلوچستان یک سرمایه ملی است که باید از آن در راستای توسعه پایدار استان استفاده شود اما متأسفانه تاکنون مدیران ما بهره لازم را نبرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شناخت اقلیم ضامن توسعه پایدار است، افزود: در واقع هرگونه تصمیم‌گیری در هر حوزه‌ای نیازمند دسترسی به اطلاعات است تا تصمیمی مطمئن اتخاذ شود؛ آمار هواشناسی و اقلیمی یک منطقه نیز یک نمونه از اطلاعات مهم برای تصمیم‌گیری‌های کلان در راستای توسعه پایدار است. هر چه دسترسی به اطلاعات اقلیمی بیشتر باشد، به طور قطع توسعه پایدارتر خواهد بود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: شهرستان دلگان در جنوب استان از اقلیم‌های ناشناخته استان بوده که چند سال پیش با تأسیس یک ایستگاه هواشناسی کشف شد. در چند سال اخیر به طور میانگین ۱۵۰ روز دمای بالای ۴۰ درجه در این شهر ثبت شده و بیشینه دمای آن به بیش از ۵۰ درجه سلسیوس نیز رسیده است.

وی تصریح کرد: مقایسه اقلیم دلگان و زاهدان، که سالی تنها ۱۳ روز دمای بالای ۴۰ درجه دارد، امکانپذیر نیست. در واقع نوع مصالح به کار رفته در سازه‌ها، معماری، توسعه اقتصادی، و حتی زمان انجام فعالیت‌های عمرانی در دلگان باید تفاوت‌های بنیادین با شهر زاهدان یا سایرمناطق داشته باشد.

سیستان و بلوچستان نیازمند رادار هواشناسی است

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه دما تنها یکی از عناصر اقلیمی مؤثر بر توسعه پایدار است، افزود: توسعه کشاورزی در منطقه‌ای که میانگین بارش بسیار پایینی داشته و دمای هوا در آنجا بسیار بالاست، به هیچ وجه اقتصادی نبوده و آسیب‌های اقلیمی، اجتماعی و اقتصادی به همراه خواهد داشت.

حیدری گفت: در گذشته در مناطق خشکی مانند سیستان و بلوچستان که خشکسالی رخ می‌داد، مردم روستاهای یک منطقه برای مدت کوتاهی دست از کشاورزی می‌کشیدند و به صورت موقت یا دائمی به مناطق دیگر کوچ می‌کردند، اما حالا اصرار دارند تا با استفاده بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی در این مناطق باقی بمانند که این شرایط به نفع هیچکس نیست و ممکن است باعث کوچ گسترده‌تر در آینده شود.

وی در بخش دیگری به ضرورت توسعه شبکه پایش هواشناسی در استان تأکید کرد و افزود: سیستان و بلوچستان نیازمند توسعه شبکه ایستگاهی و استفاده از تجهیزات راداری است؛ چراکه این استان کلکسیونی از پدیده‌های مخرب جوی است.

این مسئول ادامه داد: اکنون در نوار ۳۰۰ کیلومتری دریایی جنوب سیستان و بلوچستان تنها یک سکوی هواشناسی دریایی وجود دارد که به دلیل نیازهای تجهیزاتی غیرفعال است، این در حالی است که این نوار ساحلی نیازمند حداقل سه تا چهار سکوی هواشناسی دریایی است.

مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: برخی کشورهای اروپایی نظیر انگلستان برای رصد تغییرات جوی و اقیانوسی نواحی استوا سکوهای هواشناسی دریایی در این منطقه مستقر کرده‌اند تا کوچک‌ترین تغییرات مؤثر بر آب هوای کشور خود را رصد کنند.

در ادامه این جلسه جواد قنبری، مدیر خبرگزاری مهر سیستان و بلوچستان از مدیرکل هواشناسی استان به عنوان الگوی موفق در جوان گرایی مدیریت‌ها نام برد و گفت: برای جوان‌ها بن بستی وجود ندارد و شما در این مدت کوتاه ثابت کردید که کلید تحول نزد جوان هاست.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از داده‌های هواشناسی برای اجرای طرح‌های زیربنایی در استان سیستان و بلوچستان گفت: خبرگزاری مهر آمادگی دارد تا در خصوص فرهنگ سازی و ایجاد پیوست رسانه‌ای در این خصوص با سازمان هواشناسی همکاری کند.

مسئول خبرگزاری تسنیم در سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه با تأکید بر ضرورت معرفی نقش هواشناسی در فرایندهای توسعه پایدار، اظهار داشت: هواشناسی استان عملکرد قابل قبولی دارد و خوشبختانه روابط عمومی این نهاد در یک سال اخیر ارتباط تنگاتنگی با رسانه‌ای استان داشته که این رویه جای تقدیر دارد و امیدواریم روز به روز پررنگ‌تر شود.

وی ادامه داد: اخبار هواشناسی جزو مطالب ثابت و پرمخاطب رسانه‌های استان است که در خبرگزاری تسنیم با همکاری هواشناسان استان از این ظرفیت برای اطلاع‌رسانی استفاده شده است. به نظر می‌رسد رسانه‌های استان باید برای معرفی داده‌های متنوع تولیدی در هواشناسی استان و همچنین معرفی ضرورت‌های استفاده مدیرانی استانی از این داده‌ها تعامل بیشتری با اداره‌کل هواشناسی استان داشته باشند.

کد خبر 4661641

منبع: مهر

کلیدواژه: هواشناسی سیستان و بلوچستان خبرگزاری مهر محسن حیدری جواد قنبری زاهدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۳۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون صنایع‌ دستی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس تفاهم‌نامه آموزشی منعقد شده، سربازان وظیفه مرزبانی استان تحت تعلیم و آموزش صنایع‌ دستی قرار خواهند گرفت.

وحیده رخشانی امروز دوشنبه در جلسه هماهنگی طرح آموزش سربازان بیان کرد: یکی از اولویت‌ها و ماموریت‌های اصلی این معاونت گسترش فرهنگ آموزش صنایع‌ دستی در حوزه‌های مختلف است که در این راستا آماده همکاری و مشارکت با تمامی دستگاه‌های اجرایی، نظامی و بخش خصوصی هستیم. 

معاون صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: در همین راستا رایزنی‌هایی در سطح کلان انجام شده است که ماحصل آن انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در زمینه آموزش‌های صنایع‌دستی با قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح شد. 

وی ادامه داد: بر اساس این تفاهم نامه، روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه جلسه عملیاتی شدن آن با حضور نمایندگان مرزبانی استان در محل معاونت صنایع دستی اداره کل برگزار و مقرر شد در مرحله اول تعداد ۱۰۰ نفر از سربازان وظیفه فرماندهی مرزبانی سیستان و بلوچستان از آموزش‌های مهارتی صنایع‌ دستی حین خدمت بهره‌مند شوند. 

به گفته رخشانی، این دوره‌ها از نیمه مردادماه آغاز شده و به مدت سه ماه ادامه خواهد داشت که بر اساس نیازسنجی و اعلام از سوی مرزبانی در رشته‌های گوهرشناسی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، چرم و معرق توسط معاونت صنایع‌دستی استان برگزار می‌شود. 

معاون صنایع دستی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در پایان نیز به برگزیدگان گواهینامه‌های پایان دوره مهارتی تعلق خواهد گرفت و می‌توانند از مزایای آن به منظور ایجاد کسب و کار استفاده کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • پیکر بی‌جان ۲ فرد غرق شده در رودخانه نیاتک پیدا شد
  • جلوه‌ای از نقش و رنگ در سیستان و بلوچستان + فیلم
  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • بزرگترین مولفه در توسعه سیستان‌و بلوچستان بحث امنیت است
  • افتتاح ۹۰۹ کارگاه اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان
  • مهارت‌آموزی در دسترس‌تر از همیشه در سیستان و بلوچستان
  • (ویدئو) نقش سد‌ها در کنترل سیل اخیر سیستان بلوچستان
  • ورود عمره گزاران دو استان به فرودگاه بین المللی زاهدان
  • سیستان بارانی شد