Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@01:21:55 GMT

استان های ساحلی کشور به «رادار موج» مجهز می شوند

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۷۶۷۱

استان های ساحلی کشور به «رادار موج» مجهز می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی هواشناسی سیستان وبلوچستان، بهزاد لایقی در نشست مدیران هواشناسی استان‌های ساحلی کشور در چابهار اظهار داشت: بوبه های هواشناسی اطلاعات پارامترهای دریایی را به صورت نقطه‌ای اندازه گیری می‌کنند اما رادار موج این اطلاعات را با برد قابل توجهی در عمق دریا اندازه گیری و ثبت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: قیمت رادار موج از رادار هواشناسی کمتر است و یک شرکت داخلی این سامانه را تولید کرده است که برای تهیه آن با مشکل موجه نیستیم.

مدیرکل مرکز علوم جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی کشور افزود: سازمان هواشناسی چند وقت پیش تفاهمنامه ای برای تولید رادار هواشناسی ایرانی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبادله کرده است که با تولید این رادارها می‌توان شبکه راداری سواحل را گسترش داد.

لایقی در بخش دیگری به افزایش وقوع پدیده‌های حدی در استان‌های کشور اشاره کرد و گفت: بارش‌های رگباری اخیر نمونه‌ای از این پدیده‌های حدی هستند که ابتدای سال استان گلستان با آن مواجه بود و همین چند وقت پیش سیستان و بلوچستان با آن درگیر شد و احتمالاً در آینده نزدیک ممکن است در سایر نقاط کشور نیز تکرار شود.

وی اضافه کرد: باید از تجارب استان‌های سیستان و بلوچستان و گلستان در تجربه پدیده‌های حدی استفاده کرد تا در صورت تکرار آنها در سایر نقاط کشور، ادارات کل هواشناسی بهترین واکنش نسبت به آنها را داشته باشند.

این مسئول در ادامه بر ضرورت یکسان سازی تولید محصولات پیش بینی هواشناسی دریایی تأکید کرد و گفت: به منظور ارتقا کیفیت تولید محصولات پیش بینی باید موضوع ارزیابی کیفی محصولات در دستور کار قرار بگیرد و مقادیر پیش بینی شده پارامترهای جوی-دریایی با مقادیر رخداده راستی آزمایی شود.

لایقی ادامه داد: پیش بینی جزر و مد به محصولات پیش بینی هواشناسی‌های استان‌های ساحلی باید اضافه شود البته این محصول در برخی استان‌ها پیش از این نیز تولید می شده است.

وی در بخش دیگری بر گسترش تعاملات مرکز علوم جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی کشور با مراکز هواشناسی دریایی بین المللی تأکید کرد و افزود: سازمان هواشناسی در موضوع طوفان‌های حاره ای و سونامی تعاملات و ارتباطات خود را با کشورهای جنوب و حومه اقیانوس هند آغاز کرده و اخیراً نشستی با هری کومال رئیس مرکزی پیش بینی دریایی و هشدار طوفان‌های حاره ای هند برگزار شده است.

مدیرکل مرکز علوم جوی و اقیانوسی سازمان هواشناسی ادامه داد: ارتباط بین الملی کمک زیادی برای انتقال تجربه می‌کند که ما برای پیش بینی و رصد طوفان‌های حاره ای نیاز به این تجربه و فناوری داریم.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا استان های کشور سونامی سیستان و بلوچستان مد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی طوفان های حاره ای محصولات پیش بینی استان های ساحلی پدیده های حدی رادار موج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۷۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان ۲۰۲۳ شکسته شد

به گزارش خبرگزاری مهر، احد وظیفه نماینده رسمی سازمان هواشناسی کشور، گفت: دگرگونی‌های بی سابقه در زمین در حال وقوع است. محتوای گرمای اقیانوس‌ها و سطح دریاها به بالاترین حد مشاهده شده رسیده و وسعت یخچال‌های قطب جنوب نیز به کمترین حد مشاهده شده تا کنون رسیده است

وی با بیان اینکه بحران آب و هوا بزرگترین چالش بشریت است، ادامه داد: گرمای شدید، سیل، خشکسالی، آتش سوزی جنگل‌ها و طوفان‌های حاره‌ای ویرانی‌های زیادی به بار آورده و سبب بروز خسارت‌های اقتصادی و اجتماعی هنگفتی شده است.

نماینده رسمی سازمان هواشناسی کشور در تدوین گزارش اقلیمی سال ۲۰۲۳ قاره آسیا تصریح کرد: سازمان جهانی هواشناسی با هدف افزایش آگاهی بخشی آحاد جامعه نسبت به تغییرات در حال وقوع روی زمین، یک گزارش سالانه اقلیمی با مشارکت سازمان‌های هواشناسی سراسر جهان تهیه و تدوین می‌کند که بخشی از گزارش امسال با مشارکت سازمان هواشناسی ایران تدوین شده است.

وظیفه خاطرنشان کرد: بخشی از این گزارش به تغییرات گسترده در پارامترهای اقلیمی ایران به ویژه در حوزه بارش و دما اشاره شده است که پیامدهای زیادی داشته است. با توجه به اینکه غلظت گازهای گلخانه‌ای همچنان در حال افزایش، باید منتظر تکرار رویدادهای شدید آب و هوایی در اکثر مناطق جهان و ایران بود.

نماینده رسمی سازمان هواشناسی کشور در پایان عنوان کرد: سازمان هواشناسی و آب و هواشناسی کشورها برای مقابله با وسعت و بزرگی این چالش همکاری‌های خود با جامعه بین‌المللی را افزایش دادند.

کد خبر 6097913 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • آمادگی حداکثری برای محافظت از گندم‌های خریداری شده در کشور
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان در سال ۲۰۲۳ شکسته شد
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان ۲۰۲۳ شکسته شد
  • هواشناسی ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ورود سامانه بارشی جدید به ایران / هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان
  • کاهش دما در شمال شرق و استان‌های ساحلی / امروز و فردا در کدام مناطق باران می‌بارد؟
  • هشداز نارنجی سازمان هواشناسی برای برخی از مناطق کشور
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • آب‌های ساحلی خزر مواج و متلاطم
  • پیش بینی هواشناسی کشور 15 اردیبهشت 1403/ تداوم بارندگی در برخی استان‌ها
  • هواشناسی ایران/ تداوم بارندگی در برخی استان‌های کشور